Ohjaus kohti kestävämpää työelämää -podcastin toisessa jaksossa puhutaan tulevaisuustaidoista sekä tulevaisuusajattelun ja kestävän kehityksen opettamisesta.

– Tulevaisuus ei vain tapahdu vaan sitä on mahdollista tuottaa aktiivisesti yhteisönä yhdessä, sanoo Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen projektiasiantuntija Sari Miettinen, joka opettaa tulevaisuusohjauksen opintokokonaisuutta ja toimii uraohjauksen, opinto-ohjauksen kehittämiseen ja tulevaisuuden työelämän kehityshankkeiden parissa. Sarin mukaan koulutus ja opetus antavat valmiuksia uudistaa yhteiskuntaa.

– Opettajat ja ohjaajat vaikuttavat opiskelijoiden tulevaisuuskuviin, -käsityksiin ja -taitoihin ja valmentavat opiskelijoita siihen, miten työ muuttuu ja esimerkiksi vihreä siirtymä toteutuu, muistuttaa Tampereen ammattikorkeakoulun lehtori Eveliina Asikainen. Eveliina kouluttaa tulevia ammattioppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opettajia näkökulmanaan kestävän kehityksen osaaminen ja sen opettaminen. Hän myös vetää eurooppalaista kehityshanketta, jossa luodaan kestävän kehityksen osaamismerkkejä opettajille.

Podcastin juontaa toimittaja Sanna Mämmi.