Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry on aatteellisesti sitoutumaton, yleishyödyllinen tamperelainen yhdistys, jonka pääperiaatteita ovat ekologinen, yhteiskunnallinen ja sosiaalinen vastuu. Yhdistys on perustettu vuonna 2011, se toimii Tampereen talousalueella, ylläpitää kierrätyskeskuksia ja edistää näin tavaroiden ja kalusteiden uudelleenkäyttöä. Kierrätyskeskukset ottavat vastaan ehjää ja siistiä kotien ja toimitilojen irtaimistoa. Noutopalvelu tekee tavaran lahjoittamisesta helppoa ja vaivatonta. Samalla käynnillä voidaan kuljettaa pois myös uudelleenkäyttökelvottomat tavarat.

Yhdistys pyrkii ehkäisemään syrjäytymistä ja edistämään vaikeassa työllisyystilanteessa olevien työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Yhdistys tarjoaa merkityksellisiä ja mielekkäitä työllistymisen ja osallistumisen mahdollisuuksia nuorille, osatyökykyisille, pitkään työmarkkinoiden ulkopuolella olleille ja muille omaa polkuaan avoimille työmarkkinoille etsiville.

Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry

  • Päätoimiala: 52509 Muiden käytettyjen tavaroiden vähittäiskauppa

  • Paikkakunta: Tampere

  • Yrityksen koko: Yhdistys

  • Verkkosivut: pirkanmaankierratys.fi

Kiertotalouden liiketoimintamallit, joita yritys hyödyntää

Kiertotalous yrityksen toiminnassa

Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta edistää tavaroiden uudelleenkäyttöä paikallisesti tarjoamalla tuotteille uuden elämän myymällä muun muassa kodintarvikkeita ja kalusteita kierrätyskeskusmyymälöissä Nekalassa, Lielahdessa ja Lentolassa. Myös sosiaalinen vastuu on tärkeässä osassa yhdistyksen toimintaa, erityisesti työttömien työnhakijoiden tukemisen muodossa.

Työtehtävät yrityksessä

  • myynti ja markkinointi

  • kuljetus

  • varasto

  • konttorin ja hallinnon työtehtävät

KIERTO 100

KIERTO 100 on lista Pirkanmaalla toimivista yrityksistä, joiden toiminta pohjautuu kokonaan kiertotalouteen tai jotka ovat ottaneet ensimmäiset askeleensa matkalla kohti kiertotaloutta.

Kaikki listalla mukana olevat yritykset löydät tästä linkistä.