Kiedo valmistaa käsityönä laadukkaita solmittavia kietaisuvöitä. Lähituotantona Pirkanmaalla valmistettujen vöiden materiaaleina käytetään teollisuuden ylijäämänahkaa ja kasviparkittua kotimaista poronnahkaa.

Kiedon tuotteet on valittu ostavastuullisesti.fi alustalle. Tuotteilla on myös Avainlippu ja Design from Finland merkit. Kiedon tuotteet löytyvät Kalasataman kiertotalouskeskittymästä REDIn Second Hand Marketista ja yritys on tehnyt alusta asti yhteistyötä Vaatepuun vaatelainaamon kanssa.

Kiedo Oy

  • Päätoimiala: Asusteiden valmistus

  • Paikkakunta: Akaa

  • Yrityksen koko: Mikroyritys (alle 10 työntekijää)

  • Verkkosivut: kiedo.fi

Kiertotalouden liiketoimintamallit, joita yritys hyödyntää

Kiertotalous yrityksen toiminnassa

Kiertotalous on otettu monipuolisesti huomioon Kiedon toiminnassa. Se pyrkii nollahävikkiin, ja valmistaa oman leikkuun ylijäämästä koruja, uusia vöiden osia ja yhteistyökumppanit hyödyntävät Kiedon ylijäämää tuotteissaan. Vöitä valmistetaan kysynnän mukaan pienissä erissä ja myös näin vähennetään hukkaa. Valmistuksessa käytetty nahka on jo yli 60% teollisuuden ylijäämänahkaa ja loput kotimaista, kasviparkittua aikuisen poron poronnahkaa. Uusia tuotteita suunnitellaan oman leikkuun ylijäämän pohjalta, esimerkiksi Kiedon uutuus, Korsettivyö on oman tuotannon ylijäämää 80%.

Kietaisuvyöt paranevat käytössä, ne letkistyvät saadessaan käsistä rasvaa solmiessa – jos vyötä käyttää, ei sitä tarvitse huoltaa. Vyöt ovat soljettomina mainio ja hellä kaveri villamekoille, silkille ja muille herkille materiaaleille. Vyöt ovat monikäyttöisiä ja vähentävät uusien vaatteiden ostamisen tarvetta sekä lisäävät vaatelainaamoiden valikoiman monikäyttöisyyttä (voit lainata väljemmän vaatteen).

Kiedon korukotelot valmistetaan Toijalan Korukotelon toimesta Toijalassa, biohajoavasta kotimaisesta Sulapacin puukuidusta. Paperikassit, postituspussit, kiitos-kortit ja tuotelaput ovat kotimaista työtä ja niissä käytetään FSC-sertifioituja materiaaleja.

Työtehtävät yrityksessä

  • suunnittelu

  • valmistus

  • markkinointi

  • myynti

KIERTO 100

KIERTO 100 on lista Pirkanmaalla toimivista yrityksistä, joiden toiminta pohjautuu kokonaan kiertotalouteen tai jotka ovat ottaneet ensimmäiset askeleensa matkalla kohti kiertotaloutta.

Kaikki listalla mukana olevat yritykset löydät tästä linkistä.