Jules & Berylin intohimona on tuoda kotimaiset korut suuren yleisön tietoisuuteen journalistisin ja tarinakerronnallisin keinoin sekä hyödyntämällä luovia ja innovatiivisia keinoja yhdistää korujen tekijät ja kuluttajat. Toiminnan keskiössä on digitaalinen alusta, joka yhdistää journalistisen verkkomedian ja ostokokemuksen parhaat puolet edistämään alan toimijoiden tunnettavuutta sekä alaan liittyvän informaation löydettävyyttä.

Yritys kehittää korumuotoilua uudenlaisten yhteistyöhankkeiden, tapahtumien sekä verkoston rakentamisen avulla, koska kotimaiset korut ansaitsevat saada äänensä kuulluksi, korujen tekijät työnsä näkyväksi ja korujen ystävät omaa persoonaansa kuvastavia koruja ostettavakseen. Yritys vaikuttaa laajasti korualan toimijoiden elinkeinon kannattavuuteen, liiketoiminnan kehittämiseen sekä kansainvälistymiseen. Se muuttaa arvoketjulogiikoita, jotta alan ketjuvetoisuus saa vastavoimaa alan yksinyrittäjistä ja mahdollistaa alan pienten toimijoiden esiinmarssin.

Jules & Beryl Oy

  • Päätoimiala: Verkkokauppa/Kotimaiset kultaseppäkulttuurin korut

  • Paikkakunta: Lempäälä

  • Yrityksen koko: Mikroyritys (alle 10 työntekijää)

  • Verkkosivut: julesandberyl.fi

Kiertotalouden liiketoimintamallit, joita yritys hyödyntää

Kiertotalous yrityksen toiminnassa

Yrityksen toiminta edistää vastuullisempien koruvalintojen tekemistä lisäämällä kuluttajien materiaalitietoutta sekä avoimuutta materiaalien alkuperästä ja kierrätysasteesta. Alustaa hyödyntävät verkoston toimijat käyttävät materiaaleja, jotka ovat lähes ikuisia ja tarvittaessa 100 % kierrätettäviä. Verkoston toimijat vaalivat tuotteissa materiaalipaksuuksia, jotka mahdollistavat korujen korjaamisen tai muodistamisen ja uudelleen käytön. Toisaalta alusta tulee jatkossa tarjoamaan kattavammin tietoa korujen korjaajista ja muodistajista, edistäen kiertotalouden arvoja. Näin edistetään palveluiden saavutettavuutta, kuten korujen korjaukseen ja huoltoon liittyviä kiertotaloutta edistäviä palveluja. Suunnitteilla on myös korulainaamon konseptointi.

Työtehtävät yrityksessä

  • kotimaisen korun tietoisuuden ja myynnin edistäminen

KIERTO 100

KIERTO 100 on lista Pirkanmaalla toimivista yrityksistä, joiden toiminta pohjautuu kokonaan kiertotalouteen tai jotka ovat ottaneet ensimmäiset askeleensa matkalla kohti kiertotaloutta.

Kaikki listalla mukana olevat yritykset löydät tästä linkistä.