Toimitusjohtaja Juha Hepokorpi uskoo, että kiertotalous ja ekologisuus ovat tulevaisuus, johon meidän kaikkien pitäisi panostaa.

Messukalusteita valmistava Happy Print Oy on vuonna 2005 perustettu tamperelainen kiertotalousyritys. Yritystä perustaessa toimitusjohtaja Juha Hepokorvella oli visio. Hän halusi luoda uusia, ekologisia tuotteita messurakentamiseen sekä vähentää muovin määrää markkinointimateriaaleissa. Perinteisellä tavalla rakennettuna jokainen messuosasto rakennetaan alusta asti uudelleen jokaisille messuille, minkä jälkeen suuri osa materiaalista päätyy jätteeksi.

Painoalalla toimivan perheyrityksen juuret ovat perinteisissä markkinointiviestinnän tuotteissa kuten julisteissa, kylteissä ja tarroissa. Yrityksellä on innovatiivinen ja motivoitunut henkilökunta sekä oma tuote- ja materiaalikehitys. Modernit tuotantolinjat sekä painoaineistojen hallinta mahdollistavat monipuoliset ratkaisut kaikenlaisiin tarpeisiin. Liiketoiminnassaan Happy Print Oy hyödyntää kiertotalouden liiketoimintamalleja monilla eri tavoilla.

– Vaikka osa materiaalista voi päätyä uusiokäyttöön, ei suurta osaa messukalusteista pystytä hyödyntämään. Niin aikaa, rahaa kuin luonnonvaroja menee hukkaan valtava määrä, Hepokorpi kertoo.

Näin syntyi yrityksen Happyeco-tuoteperhe, jonka kaikki tuotteet ovat täysin kierrätettäviä ja valmistetaan jo osittain kierrätetystä materiaalista.

– Meidän Happyeco-tuotteemme ovat kevyitä, kestäviä ja uudelleenkäytettäviä. Samoilla tuotteilla voidaan kiertää kymmenet tai sadat tapahtumat. Kaikki tuotteet pakataan kierrätettäviin kuljetuslaukkuihin, joten ne on myös helppo kuljettaa ja varastoida pieneen tilaan.

Lisäksi yrityksen tuotteet ovat modulaarisia, eli niistä voidaan muodostaa rajattomasti erilaisia kokonaisuuksia erimallisiin tai –kokoisiin tiloihin. Tuotteiden käyttöiän päätyttyä tuotteet ja niiden kuljetuslaukut voidaan kierrättää täysin.

– Happyeco–tuotteilla asiakkaat menevät tapahtumapaikalle parhaillaan samana aamuna, pystyttävät messuosaston parissa kymmenessä minuutissa. Messujen jälkeen osasto puretaan takaisin laukkuihin, ja kuljetetaan uuteen paikkaan tai mahdollisesti varastoon. Ekologisuus tarkoittaa meillä nimenomaan kestävyyttä, uudelleenkäytettävyyttä ja kierrätettävyyttä.

Täysin Happy Print Oy:n kehittämä Happyeco-tuotesarja on ainoa laatuaan eikä vastaavaa konseptia ole. Ekologinen ajattelu on mukana myös yrityksen myyntiprosessissa.

-Myyjämme eivät aja autolla asiakkaissa, vaan kaikki palaverit hoidetaan etäyhteydellä verkon yli. Näin toiminta tehostuu ja luontokin kiittää. Happyeco-tuotteille on luotu myös verkkokauppa, jonka avulla asiakkaat voivat suunnitella tilat sekä tilata kaikki tarvitsemansa tuotteet.

Kiertotaloudesta kiinnostuneille yrityksille Happy Print Oy:n toimitusjohtaja Juha Hepokorpi haluaa sanoa, että kiertotalous ja ekologisuus ovat tulevaisuus, johon meidän kaikkien pitäisi yhdessä panostaa.

– Kiertotaloudessa on mahdollisuus monille uusille liikeideoille. Kiertotalouden liiketoimintamalleista haluamme tulevaisuudessa panostaa myös resurssitehokkuuteen ja uusiutuvuuteen. Toiminnan laajentuessa ulkomaille yrityksemme voisi hyvinkin hyödyntää myös toisten yritysten sivuvirtana syntyvää materiaalia raaka-aineen valmistuksessa.”

Tutustu Happy Print Oy:n kierrätettäviin Happyeco-tuotteisiin Happy Print Oy:n verkkosivuilta.

Teksti: Jussi Robert Ojala / Kuva: Happy Print Oy