KIERTO-kartoituksessa saadut kehitysehdotukset jalkautettiin Sarkassa ketterästi käytännön tasolle.

Keväällä 2020 Tampereen Sarkasta tuli ensimmäinen yritys, joka hyödynsi KIERTO-hankkeen tarjoamaa maksutonta KIERTO-kevytkartoitusta. Maksuton kartoitus tukee yrityksiä kehittymisessään kestävämmiksi ja vastuullisemmiksi toimijoiksi selvittämällä yrityksen toimintaa ympäristön ja kiertotalouden näkökulmista sekä tarjoamalla kehitys- ja jatkoehdotuksia.

Tampereen Sarka Oy on Tampereen kaupungin omistama voittoa tavoittelematon sosiaalinen ja yhteiskunnallinen yritys. Tampereen Sarka Oy tuottaa henkilöstövuokrauksen, siivouksen ja huoltoryhmän palveluita ja työllistää samalla osatyökykyisiä ja pitkäaikaistyöttömiä henkilöitä tukien heitä jatkotyöllistymisessä työhönvalmennuksemme avulla.

Sarkan toimitusjohtaja Katja Piiksi kertoo kartoituksen tarjonneen yritykselle hyödyllisiä näkökulmia ja auttaneen yritystä eteenpäin vastuullisemman ja kestävämmän liiketoiminnan polulla. Hän suositteleekin maksutonta KIERTO-kevytkartoitusta kaikille yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään liiketoimintaansa kiertotalouden näkökulmasta.

– Olimme oikein tyytyväisiä kartoitukseen. Pidimme erityisesti siitä, että yrityksen toimintaa oli tarkasteltu kiertotalouden liiketoimintamallien jaottelun mukaisesti ja hyödynsimme tästä saatua informaatiota apuna esimerkiksi uusien verkkosivujemme laatimisessa. Yrityksemme voi viestiä nyt muillekin siitä, mitä kaikkea teemme kiertotalouden parissa jo nyt, Piiksi kertoo.

Tampereen Sarka Oy sai kartoituksesta hyviä kehittämisehdotuksia, joita on jo otettu käytäntöön, kuten Ympäristöjärjestelmä Ekokompassin rakentamisen. Tutustu Ympäristöjärjestelmään Ekokompassin verkkosivuilla.

Tutustu Sarkan toimintaan ja kiertotalouden edistämistoimiin Tampereen Sarkan verkkosivuilla.

 Teksti: Jussi Robert Ojala / Kuva: Tampereen Sarka Oy