Yrittäjät Elina Korri, Kerttu Jalonen ja Marianne Karhumaa kertoivat yrittäjäpolustaan KIERTO-hankkeen asiakkaille Nextiili ry:n, KIERTO-hankkeen ja Ekokumppanit ry:n KIRI-hankkeen järjestämässä toisessa yrittäjätapaamisessa lokakuussa 2022.

MEA Upcycling Studion yrittäjä Elina Korri on vaatetusalan artesaani ja muotoilija, joka työskenteli pitkään työvaatesuunnittelijana. Nyt hän on päätoiminen yrittäjä, jonka päätuote on kierrätysdenimistä valmistettu vaatemallisto. Kiertotalouden mikroyrittäjänä Elinaa motivoivat ekologiset arvot, materiaalin ehdoilla tehtävät ratkaisut ja materiaaleihin sitoutuneiden resurssien pitäminen käytössä.

Kerttu Jalosen yritys Sikaihana valmistaa lasten ja naisten vaatteita ja muita käsityötuotteita Ylöjärvellä. Yrityksen palveluihin kuuluu myös korjaus- ja mittatilausompelua, ja myymälässä on pop-up -kauppa, johon Kerttu ottaa myyntiin myös muiden yrittäjien tuotteita. Pikkuhiljaa aloittaneessa yrityksessä on nyt jo kaksi palkattua työntekijää. Verkkokauppa on ollut tärkeä myyntikanava alusta pitäen.

Marianne Karhumaa valmistaa asusteita, laukkuja ja sisustustuotteita kierrätysmateriaaleista. Marianne tekee myös korjausompelua ja tekstiilituotteita tilauksesta. Myös käsityön opettajana toimivan Mariannen luovuus pääsee valloilleen materiaalien sommittelussa, ja ekologiset arvot ja tekstiilien kierrätys ovat yritystoiminnan lähtökohtia. Yhteistyökumppanit ja jälleenmyyjät ovat olleet tärkeässä roolissa Mariannen yrityksen, Jääkarhumaan, tarinassa. Yritys on tunnettu logon sympaattisesta jääkarhusta, joka on yrittäjän omaa käsialaa.

Teksti ja kuva: Ritva Pietarinen / KIERTO-hanke